Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UNTOLD 2023, festivalul unde distracția e un mix între muzica house și hiturile vechi. Dj Candino D: ”Ia o amploare extraordinară”

Festivalul UNTOLD a atras la Cluj zeci de mii de tineri, fani ai muzicii house și electro, însă hiturile vechi care se auzeau la radio în anii '90 și 2000 aduc laolaltă toate categoriile de vârstă. În direct la Euronews România, DJ Candino D a explicat că mash-up-urile, combinarea a două sau mai multe piese de genuri diferite, au luat o ”amploare extraordinară” atât pentru tinerii pasionați de ritmurile electronice, cât și pentru cei care apreciază șlagărele.

DJ Candino D, care este prezent la UNTOLD 2023, a afirmat că principala nișă pe care se merge este muzica electronică la această ediție a festivalului, însă organizatorii au încercat să diversifice stilurile muzicale pentru a atrage un număr cât mai mare de oameni la eveniment.

”Cu fiecare ediție, atât Untold, cât și alte festivaluri de acest tip au încercat cumva să mixeze aria de selecție a artiștilor încât să poată aduce toate categoriile de vârstă.

Acum doi sau trei ani, înainte de pandemie, a fost Robbie Williams. A fost prima oară când am văzut festivalul Untold împărțit în două, poate chiar trei categorii de vârstă și toată lumea se distra în egală măsură”, a afirmat DJ Candino D, la Euronews România.

Muzica retro, la mare căutare la Untold 2023. ”Scena era full de la început până spre dimineață”

”Este o scenă dedicată acestui gen de muzică, atât muzică românească, cât și muzică străină, toate hiturile vechi cu care toți am crescut, e încă de actualitate și cu siguranță cresc și alți tineri.

Surprinzător pentru mine când am văzut prima oară această scenă patru ani, dacă nu mă înșel, când a fost prima oară implementată, era full de la început până spre dimineață. Era ultima scenă care se închidea”, a mai precizat DJ Candino D.

Dj-ul a explicat că acest gen muzical are ”elementul acela care prinde indiferent” de categoria de oameni care îl ascultă.

”Sunt evergreen-uri. Prind indiferent de categoria de oameni care o ascultă. Am un frate mai mic de jumătatea vârstei mele și le știe pe de rost pe toate. Nu știu cum, nu știu de unde”, a mai spus el.

Mash-up-ul aduce laolaltă generațiile

”Mash-up este combinarea a două sau mai multe piese de genuri diferite și nu numai. De exemplu, luăm negativul de la o piesă house și punem un vocal de la o piesă rock veche. Chestia asta ia o amploare extraordinară pentru toate categoriile de oameni care sunt prezenți acolo. Toți reacționează.

Cei tineri sunt pasionați de ritmurile electronice, iar cei mai în vârstă știu șlagărele respective”, a concluzionat DJ Candino D.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE