Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ungaria riscă un proces din cauza prețurilor discriminatorii la combustibil

Comisia Europeană avertizează Ungaria că s-ar putea confrunta cu un proces din cauza prețurilor discriminatorii la combustibil și îi cere să vină cu explicații clare pentru măsura pe care a impus-o.

Asta după ce a primit plângeri din partea cetățenilor europeni, care au cumpărat benzină și motorină la preț mai mare, pentru că nu aveau plăcuțe de înmatriculare maghiare.

Budapesta a luat această măsură la sfârșitul lunii mai, pentru a-și proteja cetățenii de creșterea prețurilor după sancțiunile aplicate la adresa Rusiei.

Sonia Gospodinova, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: „Războiul din Ucraina nu poate fi folosit ca justificare pentru discriminarea cetățenilor în cadrul Uniunii Europene și nici în funcție de naționalitate. Suntem conștienți că au crescut inflația și prețurile produselor la nivelul întregii Uniuni Europene, așadar nu este momentul unor acțiuni unilaterale la nivel național pentru a introduce măsuri și tratamente discriminatorii la adresa cetățenilor UE. Comisia, după cum am menționat, așteaptă explicații oficiale din partea autorităților ungare și lămuriri clare privind măsurile luate.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE