Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul din Spania vrea interzicerea smartphone-urilor în școli. UNESCO: Calitatea învățării, afectată de folosirea telefoanelor

Guvernul spaniol vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee, dar cu o excepție, a anunţat miercuri executivul, notează AFP, citată de Agerpres.

Recente anchete ale OCDE şi UNESCO au evidențiat un impact negativ al utilizării excesive a smartphone-urilor când vine vorba despre atenția și învățarea elevilor din mai multe ţări.

După ce, la începutul lunii decembrie, Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a aprobat o lege care le interzice elevilor să folosească telefoanele mobile sau tabletele cu cartele SIM în timpul orelor, iată că și guvernul spaniol ia în calcul acest lucru și "propune utilizarea zero a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în şcolile primare şi gimnaziale".

"Există o preocupare din ce în ce mai mare în societatea noastră" cu privire la acest subiect, a subliniat Ministrul Educaţiei, Pilar Alegria.

Ar putea exista, însă, și o excepție, când "profesorul le consideră necesare pentru activitatea educaţională", potrivit unui comunicat al Ministerului spaniol al Educaţiei.

Cum e în România

Din această toamnă, elevii nu mai au voie să folosească telefoanele în școli decât în zonele strict autorizate în regulamentul intern. Profesorii pot și să rețină telefoanele elevilor care le folosesc în afara ariilor desemnate. Până acum, era interzisă doar folosirea acestor dispozitive în timpul orelor de curs.

Totodată, noua măsură din Legile Educației prevede că utilizarea telefoanelor mobile este interzisă pentru toți elevii, inclusiv în timpul activităților educaționale din afara școlii.

De asemenea, liceele pot să interzică folosirea dispozitivelor mobile pe întreg perimetrul școlii sau doar în anumite părți. Legea permite însă telefoanele în timpul orelor dacă sunt folosite strict în scop educațional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE