Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Una dintre cele mai vechi cărți creștine este de vânzare. Prețul estimat: 3,8 milioane de dolari

Una dintre cele mai vechi cărți ale creștinismului este de vânzare. Este vorba despre Codexul Crosby-Schoyen din Egiptul Antic.

Licitația va avea loc pe 11 iunie la Londra, iar prețul maxim de vânzare este estimat la 3,8 milioane de dolari. Textele liturgice au fost scrise pe papirus la una dintre primele mănăstiri creștine și erau folosite în timpul sărbătorilor timpurii de Paște.

Licitația va avea loc pe 11 iunie la Londra

Cartea, care datează din secolele 2-3 după Hristos, face parte dintr-o colecție de mai multe texte descoperite în ani 50 ai secolului trecut. Colecția include scrieri creștine, extrase biblice și texte păgâne.

”Este chiar în acea perioadă, acea perioadă de tranziție, când papirusul începe să se transforme în formă de codex”, a declarat Eugenio Donadoni, specialist Christie’s, Manuscrise medievale și renascentiste.

Cartea are 104 pagini

Cartea are 104 pagini (52 de foi). Au fost scrise de un singur scrib de-a lungul unei perioade de 40 de ani la o mănăstire din Egiptul superior și sunt păstrate în spatele plexiglasului. Codexul conține Cartea lui Iona și prima epistolă a lui Petru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE