Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un polițist din Egipt a ucis doi israelieni și un egiptean, într-o zonă turistică

Un polițist egiptean a deschis focul asupra unor turiști israelieni în orașul mediteranean Alexandria, ucigând cel puțin doi israelieni și un egiptean, potrivit Ministerului egiptean de Interne.

"Un polițist din Alexandria a tras cu arma personală fără discernământ asupra unui grup de turiști israelieni [...] Doi turiști au fost uciși, precum și un egiptean, iar polițistul a fost reținut", a declarat televiziunea Extra News, citând "o sursă de securitate".

Aceasta a precizat că presupusul atacator a fost reținut. Serviciul de salvare israelian Zaka a anunțat că două persoane au fost ucise în Alexandria.

Egiptul, vecinul Israelului, a devenit prima țară arabă care a normalizat relațiile cu Israelul în 1979.

Nu e singurul incident de acest tip

Mulți turiști israelieni vizitează în mod regulat Egiptul, în special Sinaiul, la care pot avea acces cu mașina. Cu toate acestea, sentimentul anti-israelian este foarte puternic în țară, în special în timpul episoadelor de violență.

În iunie, trei soldați israelieni au fost uciși de un "polițist egiptean" care s-a "infiltrat" în Israel din Egipt înainte de a fi împușcat mortal, potrivit unui purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Potrivit Cairo la acea vreme, un membru al "forțelor de securitate care urmărea traficanți de droguri" a trecut un punct de control la frontieră. A urmat un "schimb de focuri, soldat cu trei morți de partea israeliană", în afară de egiptean.

După incident, președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a discutat telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, iar autoritățile din cele două țări s-au grăbit să își reafirme cooperarea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE