Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un motan a fost găsit în viață, ghemuit printre rămăşiţele blocului devastat de incendiu acum opt zile în Valencia

Pompierilor din Valencia nu le-a venit să creadă când au găsit un motan în viaţă, printre dărâmăturile blocului de apartamente ce a fost devastat de un incendiu în urmă cu opt zile, informează Reuters. Doi români au murit în acest incendiu.

Motanul Coco, un supraviețuitor

„Bietul meu micuţ!”, a strigat Andrea Rubio, proprietara motanului, în timp ce îl îmbrăţişa, potrivit unei înregistrări video difuzate de Poliţia locală.

Coco s-a reîntâlnit cu stăpâna lui exact atunci când ea îşi pierduse orice speranţă că felina ar fi supravieţuit.

„L-am găsit din pură întâmplare”, a spus un pompier spaniol în aceeași înregistrare.

Partenerul de viaţă al Andreei Rubio, Javier, a declarat pentru Reuters că salvatorii lui Coco au găsit motanul la etajul al 13-lea, cu două etaje deasupra apartamentului său, într-o parte a clădirii care a suferit puţine pagube. Se pare că felina s-ar fi refugiat în interiorul unei nişe în care se afla un tub hidrant împotriva incendiilor.

Odată găsit, Coco a fost dus la o clinică, mirosind puternic a fum, dar pare să fie sănătos. O să mai rămână în grija veterinarilor, care vor să se asigure că nu are nicio problemă. I-au mai rămas opt vieți, vorba aceea.

Pompierii spanioli au avut de furcă cu vântul puternic pentru a stinge flăcările uriașe care au distrus blocul de apartamente din Valencia. Zilele trecute, MAE a confirmat că doi cetățeni români care fuseseră inițial declarați dispăruți au pierit în acest incendiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE