Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Clinică din Dnipro, lovită cu rachete, anunță Zelenski. Un mort și 15 răniți

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte 15 rănite, într-un atac rusesc care a lovit o clinică din Dnipro, un oraș mare din estul Ucrainei, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

"Lovitură cu rachete asupra unei clinici din orașul Dnipro. O persoană a fost ucisă și cincisprezece rănite", a scris Zelenski pe Telegram, postând un videoclip care arată clădiri puternic avariate, acoperite de fum negru.

”Victimele primesc ajutor. Sunt implicate toate serviciile necesare.

Trebuie să-i învingem pe acești inumani în mod irevocabil și cât mai curând posibil. Pentru că timpul nostru înseamnă poporul nostru. Iar oamenii noștri sunt cel mai prețios lucru din Ucraina”, a mai spus Zelenski pe Telegram.

45 de oameni au murit, în urma atacului de pe 14 ianuarie

Pe 14 ianuarie, un bloc de locuințe din Dnipro a fost lovit de o rachetă, iar în urma atacului, 45 de persoane și-au pierdut viața, 79 au fost răniți și 19 dispăruți.

Blocul nu era o țintă, Dnipro da

Deși Rusia a negat în repetate rânduri că ar fi vizat civili în timpul războiului, a recunoscut că a lansat rachete asupra orașului Dnipro, dar nu a menționat blocul ca fiind o țintă.

Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: „În 14 ianuarie, a avut loc un atac cu rachete asupra sistemului militar de comandă și control al Ucrainei și a instalațiilor energetice aferente. Toate țintele desemnate au fost lovite. Scopul atacului a fost atins.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE