Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina a respins un atac rus masiv asupra oraşului Dnipro

Publicat de: Euronews

Ucraina a afirmat luni că a respins în timpul nopţii de duminică spre luni un atac rus de amploare ce a vizat oraşul Dnipro, în zona est-centrală a ţării, cu rachete şi drone explozive, informează AFP.

Potrivit autorităţilor locale regionale, şapte persoane au fost rănite.

Rusia a atacat cu 16 rachete și 20 de drone

În timpul acestui "atac nocturn", Rusia a lansat "16 rachete de diferite tipuri şi 20 de drone Shahed", a anunţat armata ucraineană într-un comunicat postat pe Facebook.

În total, patru "rachete de croazieră Kh-101/Kh-555" şi toate cele 20 de drone "au fost distruse de apărarea antiaeriană", se subliniază în comunicat.

Cu toate acestea, armata ucraineană nu a oferit detalii asupra pagubelor provocate de cele 12 rachete care au trecut de apărarea sa.

Mai devreme luni dimineaţa ea a raportat că ruşii au lansat "un atac masiv cu rachete şi drone", fără a spune unde exact şi adăugând că "se vor face precizări după clarificare".

Potrivit unui mesaj pe Telegram al primarului oraşului Dnipro, Boris Filatov, "nu au mai fost niciodată bombardamente (asupra oraşului) de o asemenea amploare de la începutul războiului".

Dnipro, oraş care avea circa 1 milion de locuitori înainte de invazia rusă, se află la 125 de kilometri de linia frontului actuală.

"Locuitorii din Dnipro nu au dormit şi s-au rugat pentru rudele şi prietenii lor", a mai spus Filatov.

La rândul său, Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dniepropetrovsk unde se află Dnipro, a afirmat că trupele Kievului "au doborât" în noaptea de duminică spre luni "15 drone şi 4 rachete de croazieră deasupra regiunii".

"Mai multe clădiri ale unii unităţi de salvare au fost avariate", a spus el, înainte de a preciza că "două incendii au fost declanşate, care au fost deja stinse". "Peste 10 camioane şi maşini au fost distruse şi 25 de maşini şi 2 autobuze au fost avariate", a adăugat guvernatorul.

Potrivit lui Lisak, "şapte persoane au fost rănite" şi "femei cu vârste între 52 şi 70 de ani au fost spitalizate".

De la începutul lunii mai, Rusia şi-a înmulţit bombardamentele în timpul nopţii, în special asupra Kievului.

Ucraina susţine că apărarea sa antiaeriană, întărită de ajutorul militar occidental, doboară majoritatea dronelor şi rachetelor ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE