Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA a vrut să devină asasin plătit. Cum a ajuns să fie arestat de FBI după ce a aplicat pe in site fictiv

Un militar american a aplicat pentru a fi asasin plătit pe site-ul fictiv RentAHitman.com și chiar a acceptat prima sa misiune, crezând că este una reală. Josiah Garcia, un tânăr de 21 de ani care este membru al Gărzii Naționale Aeriene din SUA, a fost arestat de agenții Biroului Federal de Investigații (FBI), după ce a aplicat la anunț pe motiv că avea nevoie de bani, relatează The Guardian.

Site-ul RentAHitman.com (închiriază un asasin) a fost creat în anul 2005 pentru a promova inițial o firmă de securitate cibernetică ce nu a avut, însă, succes. Cu toate acestea, portalul a primit mai multe întrebări despre ”serviciile” sale de asasini plătiți. În cele din urmă, administratorul platformei a decis să transforme site-ul într-o parodie ce conține mărturii false, un formular de solicitare a ”serviciilor” și inclusiv o cerere pentru a aplica la un post de asasin plătit.

Josiah Garcia a depus o cerere de angajare pe data de 16 februarie și, ulterior, a trimis mai multe e-mailuri pentru a cere informații suplimentare și pentru a explica de ce își dorește jobul.

”Îmi caut un loc de muncă bine pătit care are legătură cu experiența mea militară (împușcarea și uciderea țintei indicate) pentru a-mi putea îngriji copilul. Ce pot spune, îmi place ceea ce fac, așa dacă găsesc o slujbă similară, luați-mă în echipă”, a scris tânărul.

La începutul lunii aprilie, un agent sub acoperire al FBI care a pretins că este ”coordonatorul” companiei a luat legătură cu Garcia.

Tânărul a spus că are nevoie de bani și că s-a gândit c-ar putea ucide oameni datorită experienței sale militare, spunând că este un trăgător excelent. Mai mult a discutat și despre ce ar fi implicat jobul, spunând c-ar fi fost dispus să tortureze oamenii.

Întrebat de ce este interesat de acest post, Garcia a spus că a încercat să-și găsească un loc de muncă în domeniul civil, dar și-ar dori ceva mai interesant.

Mai mult, militarul s-a întâlnit miercuri cu ofițerul sub acoperire într-un parc care i-a oferit un ”pachet” fictiv. L-a plătit cu 2.500 de dolari, care ar fi fost prima dintre cele două tranșe. În aceeași zi, bărbatul a fost arestat.

După ce a ajuns în spatele gratiilor, Garcia le-a spus anchetatorilor că nu intenționa să ducă la bun sfârșit ”misiunea” de asasin, deoarece tocmai primise o ofertă de muncă la un centru medical din Nashville pe care avea în plan să o accepte.

Dacă va fi găsit vinovat, Garcia riscă până la 10 ani de închisoare, se arată într-un comunicat al biroului procurorului SUA pentru districtul central din Tennessee.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE