Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un hacker olandez a furat datele personale ale aproape tuturor austriecilor. Bărbatul a fost arestat

Autorităţile olandeze au arestat un bărbat suspectat că a furat şi vândut datele personale a milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv ale aproape tuturor austriecilor, relatează miercuri Reuters şi dpa, citate de Agerpres.

Bărbatul, un cetăţean din Ţările de Jos în vârstă de 25 de ani, a fost arestat în noiembrie, în baza unor informaţii primite de la poliţia austriacă, dar cazul a fost făcut cunoscut de procuratura din Amsterdam abia miercuri.

Cum au fost folosite datele confidențiale

Există „indicii puternice” că suspectul a oferit multă vreme spre vânzare date confidenţiale - inclusiv înregistrări de natură medicală cu privire la pacienţi.

Datele sustrase sunt ale unor persoane din Ţările de Jos, Austria, Thailanda, Columbia, China şi Marea Britanie.

Poliţia din Austria investighează, se pare, în mod intensiv, de peste doi ani, acest caz, după ce în mai 2020, pe un forum ilegal, au fost oferite spre vânzare date furate de la milioane de persoane din Austria.

În cele din urmă, a fost localizată adresa bărbatului din Amsterdam.

Poliţia a confiscat în percheziţii desfăşurate în locuinţe din Amsterdam şi Almere - la nord de Amsterdam - numeroase echipamente şi software care ar fi putut fi folosite la furtul datelor.

Conform informaţiilor primite de la autorităţile austriece, doar în Austria au fost expuse 9 milioane de înregistrări în format electronic, iar cum ţara are circa 9 milioane de cetăţeni, este vorba de date privind „numele complet, genul, adresa completă şi data de naştere a probabil fiecărui cetăţean” al ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE