Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hackerii ar fi furat adrese de e-mail de la peste 200 de milioane de utilizatori Twitter. Reacția rețelei deținute de Elon Musk

Un specialist în securitate a dezvăluit că hackerii au furat adresele de e-mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter și le-au postat pe un forum online dedicat hacking-ului, scrie The Guardian.

Breşa de securitate „va duce, din păcate, la numeroase atacuri, phishing ţintit şi doxxing", a scris Alon Gal, cofondator al Hudson Rock, o firmă israelienă de monitorizare a securităţii cibernetice, pe LinkedIn.

Expertul susține că este una dintre „cele mai semnificative scurgeri de informaţii” pe care le-a observat.

Rețeaua Twitter nu a comentat informaţia pe care Alon Gal a publicat-o prima oară pe rețelele de socializare pe 24 decembrie 2022 și nici nu a răspuns solicitărilor pentru a oferi un punct de vedere privind breșa de securitate.

Deocamdată nu este clar ce măsuri a luat Twitter sau dacă a întreprins vreuna pentru a investiga sau remedia problema, notează sursa citată.

Totodată, agenția Reuters a precizat că nu a putut verifica în mod independent dacă datele publicate pe forum erau autentice şi proveneau de la Twitter. Capturi de ecran cu forumul hackerilor, unde au apărut datele, au fost distribuite online.

Potrivit The Guardian, Troy Hunt, fondatorul site-ului de notificare a breşelor informatice „Have I Been Pwned”, a văzut datele şi a precizat pe Twitter că acestea păreau „destul de asemănătoare cu ceea ce a fost descris".

Nu au existat indicii cu privire la identitatea sau zona din care provine hackerul sau hackerii ce ar fi creat breșa de securitate. Este posibil ca aceștia să fi sustras datele încă din 2021, înainte ca miliardarul Elon Musk să preia proprietatea companiei în 2022.

Din primele informații apărute în luna decembrie 2022, amploarea breșei a variat inițial, estimându-se c-au fost furate 400 de milioane de adrese de e-mail şi numere de telefon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE