Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un fost polițist, pus sub acuzare pentru uciderea bunicului lui Luka Modric, cel mai mare fotbalist croat din istorie

La 32 de ani de la uciderea bunicului lui Luka Modric, procurorii au finalziat investigațiile redeschise în 2020 și au concluzionat că vinovat este un fost polițist, Zeljko Badzo (63 de ani), fost comandant al trupelor speciale din poliția sârbă care acționa atunci în orașul Obrovac, cu scopul de purificare etnică în scopul de a instaura în zonă Republica Sârbă a Krajinei".

Un fost polițist, găsit vinovat pentru uciderea bunicului lui Luka Modric

El ar fi comis mai multe crime și ar fi împușcat mai mulți civili în timpul războiului din Croația (1991-1995), conform publicației Slobodna Dalmacija. Bunicul lui Luka Modric a fost omorât, alături de alte persoane, în timp ce se afla cu caprele la păscut, în localitatea Zaton Obrovacki. Zeljko Badzo a mai ucis șase civili lângă orașul Meki Doci.

Mijlocașul lui Real Madrid l-a considerat pe bunicul său "cel mai important om din copilăria sa". Fostul polițist Zeljko Badzo trăiește acum în Australia, potrivit publicațiilor Marca și Cope, însă procurorii încă nu l-au găsit.

Luka Modric este considerat cel mai mare fotbalist din istoria Croației. El a câștigat și Balonul de Aur în 2018, când a jucat, cu naționala sa, finala Cupei Mondiale, pierdută cu 2-4 în fața Franței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE