Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Un copil de 13 ani, prima persoană din lume care termină jocul Tetris

Un băiat în vârstă de 13 ani din Statele Unite a devenit prima persoană din lume care a terminat celebrul joc Tetris, transmite Euronews.

Willis Gibson, un băiat în vârstă de 13 ani din SUA, prima persoană din lume care termină jocul Tetris, varianta originală

Willis Gibson, care provine din Oklahoma, reușește acest lucru imediat după ce ajunge la nivelul 157, iar pe ecran a apărut 999999, fapt care produce blocarea jocului.

În imagini, se observă cum puștiul cade ulterior pe spate, în scaun, și spune că nu își mai poate simți degetele.

Se crede astfel despre el că a devenit prima persoană din lume care a terminat Tetris, varianta originală, cel mai bine vândut joc video din toate timpurile, potrivit The Tetris Company.

Momentul a avut loc pe 21 decembrie 2023, dar băiatul a încărcat abia acum clipul video doveditor pe rețelele de socializare. Nicio altă persoană nu a mai reușit așa ceva și se consideră că o astfel de performanță poate fi realizată doar de inteligența artificială, conform New York Times.

Willis Gibson joacă Tetris din 2021, în competiții, iar în timpul unei săptămâni îi alocă în jur de 20 de ore. El a câștigat câteva turnee regionale și a primit în jur de 3.000 de dolari până acum.

Tetris, care presupune aranjarea unor piese diferite care cad la o viteză tot mai mare pe o linie orizontală, a fost creat în 1984 de un inginer sovietic. Jocul a devenit popular după ce a fost lansat pe consolele Nintendo și Nintendo Gameboy, iar în prezent e disponibil pe numeroase platforme video și telefoane mobile.

Reacția celor de la Tetris

„Felicitări, Blue Scuti (n.r. numele de streamer al lui Willis Gibson), pentru această reușită extraordinară, o ispravă care sfidează toate limitele preconcepute ale acestui joc legendar”, a spus CEO-ul Tetris, Maya Rogers, într-un comunicat. 

Rogers a menționat că Tetris va sărbători 40 de ani de la lansare în acest an și a numit victoria băiatului american o „realizare monumentală”, potrivit Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE