Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un avion de mici dimensiuni a aterizat de urgență pe o autostradă din Florida. Doi oameni au murit

Două persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni a încercat să aterizeze de urgență vineri după-amiază pe Interstate 75, în sud-vestul Floridei. Avionul a intrat în coliziune cu un vehicul, scrie AP.

Brianna Walker a văzut cum aripa avionului a târât mașina din fața ei și s-a izbit de perete.

"Sunt câteva secunde care ne-au despărțit de mașina din fața noastră. Aripa a pulverizat-o", a spus ea.

Walker și prietena ei au observat avionul cu câteva momente înainte ca acesta să lovească autostrada, permițându-i prietenei ei să tragă pe dreapta înainte de accident.

"Avionul era deasupra capetelor noastre cu câțiva centimetri", a spus ea.

Walker a spus că avionul a fost cuprins de flăcări, iar bucăți din el au sarit pe autostrada.

"Pare ireal, ca într-un film", a spus ea. "Au fost câteva secunde între noi și moarte".

Cinci oameni se aflau la bordul aeronavei

Administrația Federală a Aviației a identificat aeronava ca fiind un avion cu reacție Bombardier Challenger 600 și a declarat că cinci persoane se aflau la bord când s-a produs accidentul, în jurul orei 15:15.

Avionul decolase de pe un aeroport de la Ohio State University din Columbus, Ohio, în jurul orei 13.00 și urma să aterizeze la Naples în jurul orei prăbușirii, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorității aeroportuare din Naples, Robin King. Un pilot a contactat turnul de control solicitând o aterizare de urgență, spunând că a pierdut ambele motoare.

Pilotul a fost autorizat să aterizeze pe o pistă, dar a răspuns "nu vom ajunge pe pistă, am pierdut ambele motoare", potrivit unei înregistrări a apelului, citată de Naples Daily News.

Turnul de control a pierdut contactul, iar apoi lucrătorii aeroportului au văzut fumul de pe autostrada aflată la doar câțiva kilometri distanță, a declarat King.

King a spus că au trimis la fața locului mașini de pompieri cu spumă specială, iar trei dintre cele cinci persoane aflate la bord au fost scoase în viață din epavă.

Purtătorul de cuvânt al Biroului șerifului din comitatul Collier, Adam Fisher, a confirmat două decese, dar a spus că nu știa imediat dacă victimele au fost pasageri în avion sau se aflau la sol.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE