Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un accident grav, o viață total schimbată. Povestea emoționantă a Andei, o studentă care a fost lovită de un copac în timpul unei furtuni

Un accident grav, o viață total schimbată. Anda Valentina Arghir a fost grav rănită la începutul anului, după ce a fost lovită de un copac care a căzut în timpul unei furtuni, pe o stradă din București. Anda era în drum spre facultate, iar accidentul și operația care au urmat i-au schimbat cursul vieții.

Târg caritabil pentru a o ajuta pe Anda să urmeze recuperarea medicală

Foștii ei profesori și colegi de la Colegiul Național Iulia Hașdeu au organizat marți un târg caritabil pentru a o ajuta să urmeze recuperarea medicală de care are nevoie.

Elevii și profesorii Colegiului Național Iulia Hașdeu au pregătit dulciuri, obiecte decorative și bijuterii, pentru a strânge bani în ajutorul Andei, care este acum studentă la Universitatea Politehnică. De ziua ei, de Sfântul Valentin, toți s-au adunat pentru a-i transmite un gând bun.

Judith-Gloria Amar, organizator: „Toți de la clasa a noua, la a douăsprezecea, de la administratori, la profesori, avem standuri, inclusiv de la suplinitori. E minunat cum s-au strâns. Fii puternică, Anda. Noi suntem alături de tine.”

Andrei Movileanu, fost coleg de liceu: „Am amintiri de la fiecare petrecere, la fiecare majorat petrecut împreună, fiecare tabără pe care am împărtășit-o. Ce pot să spun despre Anda, este un om cu multă poftă de viață, pozitiv și puternic și sper din tot sufletul să rămână așa. Știu că o să rămână așa. Mesajul meu pentru tine, Anda, este să te faci bine cât mai repede și să ne vedem cât mai repede împreună, să ne distrăm împreună, să fie totul cât se poate de bine.”

Emoționată, și Anda, care urmează proceduri de recuperare medicală, le-a transmis un mesaj.

Anda: „Bună, tuturor! Mulțumesc pentru implicare în acest eveniment minunat. Îmi pare rău că nu voi fi alături de voi în persoană.”

Maria Capota, director Colegiul Național Iulia Hașdeu: „Elevi, profesori, diriginți, părinți, toți au fost alături de noi. De Sfântul Valentin o serbăm și pe ea.”

Anca Bădilă, profesor Colegiul Național Iulia Hașdeu: „Avem nevoie atât de sprijin financiar, cât și moral. Afecțiunea este de așa măsură că nu mai poate locui în apartamentul unde locuiesc acum. Nu vom ajunge la această sumă, încercăm să facem eventual să ofere vizibilitate Andei, familiei, copiilor și școlii. Am avut privilegiul să îi fiu dirigintă Andei patru ani, la clasa de bilingv-engleză și părerea mea despre Anda este că e un om deosebit, un elev motivat, un om bun, frumos și cu mulți prieteni. Îi doresc să fie ea însăși puternică, motivată și luptătoare.”

217 autoturisme au fost avariate în București - Ilfov, anul trecut

Incidentul în urma căruia Anda are acum nevoie de ajutor nu este unul izolat. Mai multe cazuri grave au avut loc în ultimii ani. Tot pe 11 ianuarie, o familie a fost rănită în Voluntari, Ilfov, după ce un copac a căzut pe mașina lor. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, anul trecut 339 de copaci au căzut și 217 autoturisme au fost avariate în București - Ilfov. Anul acesta, 51 de mașini au suferit daune.

Cei care vor să recupereze contravaloarea daunelor în astfel de cazuri trebuie să se adreseze justiției sau direct primăriilor. Doar în ultimii trei ani, primăriiile din trei sectoare din București au plătit aproape un milion de lei despăgubiri doar pentru avariile suferite de autoturisme în urma căderii copacilor.

Pentru a fi tăiat un arbore considerat un pericol, orice persoană fizică sau juridică trebuie să obțină un aviz de specialitate emis de Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului București. Primăriile de sector care au răspuns solicitărilor Euronews au transmis că puține avize de tăiere a unor arbori sunt aprobate de Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Generale, unele doar în urma unor hotărâri în instanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE