Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gală dedicată femeilor care au învins cancerul. Anual sunt depistate aproape 100.000 de cazuri în România

Femeile care au reușit să învingă cancerul, „Boala Secolului”, au fost protagonistele celea de-a 7-a ediții a Galei Caritabile „Dream's Balloon”. Cu această ocazie, 15 supraviețuitoare ale luptei cu temuta maladie au fost răsfățate pentru o zi de o întreagă echipă de stiliști.

La final invitații au putut urmări o prezentare de modă marca Alin Gălățescu. În România anual sunt depistate aproape o sută de mii de noi cazuri de cancer, iar numărul deceselor este de aproximativ 50.000.

15 supraviețuitoare de cancer mamar

Evenimentul a avut în prim plan 15 doamne cu vârste cuprinse între 32 și 59 de ani, supraviețuitoare ale luptei împotriva cancerul mamar care și-au redescoperit strălucirea și feminitatea.

Eleonora Lixandru, supraviețuitoare: „Dincolo de momentul diagnosticului, când simți că îți fuge pământul de sub picioare, a fost perioada tratamentului, când îți era foarte rău și te agățai de orice îți ieșea în cale ca să scapi de acele stări și să-ți găsești ceva pentru care să lupți.”

Georgiana Voicu, supraviețuitoare: „Știam că îmi va pica părul, însă m-am pregătit, am mai tăiat din el că-l aveam mare. Însă când a început să pice a fost un moment foarte greu, am avut un moment în care mi-am acoperit toate oglinzile din casă, să nu mă văd.”

Laura Voinicu, supraviețuitoare: „A fost o luptă grea, tristă, dar și frumoasă pentru că m-a schimbat mult, m-a schimbat în bine, m-a facut mai minunată și mai frumoasă ca înainte.”

Medic: pierderea unui sân este egală cu pierderea unei rude de gradul 1

Numele evenimentului, Balonul Viselor, reprezintă un simbol al fragilității umane, al lucrurilor trecătoare, dar și al speranței.

Dragoș Zamfirescu medic primar Chirurgie Plastică: „Pierderea unui sân, din punct de vedere oncologic, este egală, ca impact psihologic, cu pierderea unei rude de gradul 1. Este o luptă continuă. Pacientele acestea au nevoie de sprijin sufletește, medical. E complicat, nu știu să vă spun, nu am fost în pielea lor, dar e greu. E greu pentru doctorul care aude poveștile, credeți-mă că și mie mi-au căzut lacrimi de multe ori.”

Andreea Constantin, asociația Zetta: „Au nevoie de momente în care să se simtă feminine după intervenția de reconstructie, să poarte o rochie frumoasă, să se simtă aranjate și nu pot să iasă singure din aceasta stare.”

Gala caritabilă s-a încheiat cu primul mare eveniment de fashion al anului: „DREAMS” - marca Alin Gălățescu. Modelele au defilat pe muzica renumitul tenor Alin Stoica, singurul Român premiat cu Pavarotti Award, cea mai prestigioasă distincție a domeniului și soția sa Soprana Stephanie Radu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE