Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima rectificare bugetară 2022, anunțată de Guvern. Cu cât a scăzut deficitul

Guvernul a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din 2022 care va fi una pozitivă. Veniturile bugetului consolidat vor crește cu 500 de milioane de lei.

Deficitul bugetar scade de la 5,84% la 5,74%, se arată într-un comunicat al Executivului.

„Rectificarea asigură toate sumele necesare pentru plata drepturilor salariale şi a celor din sfera asistenţei sociale, precum şi pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor publice, până la sfârşitul anului”, au precizat guvernanții.

De asemenea, Executivul a decis crearea cadrului legal prin care se permite creșterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei. Astfel, Municipalitate va putea plăti serviciile de transport, distribuţie şi furnizarea energiei termice pentru populaţie în sistem centralizat.

Reacția lui Nicușor Dan după ce a crescut gradul de îndatorare a Primăriei Capitalei

„Salut decizia Guvernului din această seară potrivit căreia va crea cadrul legal pentru creșterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuție și furnizarea energiei termice pentru populație în sistem centralizat.

Decizia este absolut necesară pentru a putea trece de această iarnă și pentru a ajunge la zi cu datoriile către Termoenergetica. Am propus de mai bine de un an de zile această soluție ministrului de Finanțe, însă ea a fost ignorată cu bună știință la ordinul șefului de partid, Marcel Ciolacu. Mă bucur că premierul Nicolae Ciucă a luat o decizie echilibrată, în favoarea bucureștenilor”, a scris primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.

Totodată, Guvernul va continua procesul de elaborare a proiectului de buget pentru anul viitor, astfel încât aprobarea acestuia să poată avea loc în prima jumătate a lunii decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE