Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Creșterea impozitării locuințelor, amânată până în 2025

Coaliția de la Guvernare va amâna până în 2025 impozitarea locuințelor pe baza grilei notariale. De asemenea, proiectul adoptat de Senat cu privire la creșterea valorii impozabile ar urma să fie respins în Camera Deputaților.

Parlamentarii liberali și social-democrați vor abroga modificările aduse la Senat Ordonanței 16 a Guvernului cu privire la impozitarea proprietății.

Deși la Senat a fost adoptată propunerea Ministerului Finanțelor de a majora baza impozabilă cu 50%, ceea ce ar fi cauzat o creștere similară a impozitului pe proprietate, pentru proiectul ajuns acum la Camera Deputaților, care are puteredecizională, în comisia de buget-finanțe.

Majoritatea parlamentarilor din PSD și PNL vor abrogarea modificărilor de la Senat și intrarea în vigoare a actualelor prevederi din OG16, de impozitare la o valoare reală, dar abia de la 1 ianuarie 2025.

Nicolae Ciucă a declarat, în urmă cu o lună, chestionat cu privire la amendamentul depus de senatorii din coaliţia de guvernare privind majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în coaliţie, menţionând că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, după ce autorităţile locale au atenţionat că acest lucru era imposibil de realizat până la sfârşitul anului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE