Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ordonanța privind plafonarea prețului lemnului de foc, adoptată de Senat. De când se va aplica măsura

Senatorii au adoptat tacit, luni, ordonanța de Guvern prin care prețul lemnului de foc este plafonat până la 31 martie 2023.

Termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 3 noiembrie. În consecință, nota de aprobare tacită de ordonanței a fost citită în plen de Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, care a condus ședința plenului de luni, conform Agerpres.

Ce prevede ordonanța prin care prețul lemnului de foc va fi plafonat

Pe 5 octombrie, Guvernul Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență prin care prețul pe metrul cub de lemn de foc a fost plafonat la 400 de lei. Actul normativ prevede că preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi resturi de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, la brichete de lemn se prevede un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la pelete de cel mult 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus.

Președintele interimar al Senatului a explicat că ordonanța privind plafonarea prețului lemnului de foc va fi modificată și îmbunătățită la Camera Deputaților.

Potrivit sursei citate, pproiectul de lege pentru aprobarea OUG 134/2022 privind unele măsuri în vederea protejării consumatorului final în ceea ce priveşte utilizarea materialelor lemnoase şi a produselor derivate din lemn, pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece va fi dezbătută de în calitate de for decizional de Camera Deputaţilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE