Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, anunț despre creșterea pensiilor 2023. „Anvelopa trebuie să fie de 15% pentru că așa mi se pare normal”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că la nivelul Guvernului, există discuții ca pensiile să crească cu 15% în așa fel încât să fie acoperit „impactul pe care inflația l-a produs”. De asemenea, șeful Executivului a dat asigurări că voucherele sociale în valoare de 50 de euro vor fi acordate și anul viitor.

Nicolae Ciucă a vorbit despre măsurile pe care Guvernul vrea să le aplice pentru a-i ajuta pe pensionarii afectați de creșterea prețurilor din România.

„Anvelopa trebuie să fie de 15% pentru că așa mi se pare normal ca cetățenilor să li se poată acoperi impactul pe care-l inflația l-a produs. (...)

Legat de ceea ce urmează să stabilim pentru valoarea cu care se măresc pensiile, vă rog să aveți încredere că vom face în așa fel încât ele să se înscrie în cuantumul care se cuvine de la buget în procent de 15%”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă guvernanții iau în vedere și creșterea pensiei minime, șeful Executivului a explicat de ce nu pot fi făcute majorări diferențiate.

„Este necontituțional să mărim eșalonat punctul de pensie. (...) Nu putem să avem creșteri diferențiate pe pensii”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, șeful Executivului a precizat că măsurile sociale pentru românii cu venituri mici vor continua și în 2023.

„Am stabilit foarte clar că măsurile sociale care au fost asumate și stabilite pentru acest an vor continua și anul viitor. Ca atare, acel one off de 50 de euro la două luni va continua și anul viitor”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE