Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ultima cortină pentru "Fantoma de la Operă", pe Broadway, dupa 35 de ani de reprezentații

Ultima cortină pentru "Fantoma de la Operă", cel mai longeviv spectacol din istoria Broadwayului, după 35 de ani de la prima reprezentație. Sâmbătă, la Teatrul Majestic de pe Broadway au fost ovații minute în șir, toasturi cu șampanie și confetti.

Aproape 14.000 de reprezentații

A fost spectacolul cu numărul 13.981 cu Fantoma de la Operă la Teatrul Majestic de pe Broadway. După reprezentație au urcat pe scenă, alături de actorii din spectacolul curent, vedete ale montărilor din trecut, inclusiv Sarah Brightman, fosta soție a compozitorului Frank Lloyd Webber, care a făcut parte din distribuția originală.

Sarah Brightman, actriță: "Este întotdeauna minunat să fii implicată în ceva încă de la început și să vezi cum iese, mai ales pentru că lucrez cu producătorul cu care am făcut multe piese pentru vocea mea. Este deci foarte, foarte personal pentru mine. Nu prea înțeleg de ce se închide, sunt un pic confuză. Dar suntem aici astăzi, și sunt sigură că este o piesă care se va pune în scenă de multe ori pentru că îi emoționează pe oameni. Ei se bucură cu adevărat, în toată lumea. Și are, evident, un mesaj universal. Așa că sunt fericită să fac parte din ea."

Emilie Kouatchou, ultima actriță care a jucat rolul Christine: "Cred că am făcut 357 de spectacole, deci ar fi un an bun. Și chiar se simte așa. Adică, este incredibil. Unii oameni sunt aici de decenii, iar eu sunt atât de norocoasă să fac parte din istorie."

”Un spectacol ca acesta nu va mai fi pe Broadway”

Prima reprezentație a musicalului a avut loc pe 26 ianuarie 1988. De atunci spectacolul a traversat decenii, însă pandemia pare să fi fost ultima picătură pentru o montare costisitoare, elaborată, cu decoruri și costume grandioase, cu o distribuție și cu o orchestră numeroase.

Andrew Lloyd Webber, compozitorul muzicii acestui spectacol, a dedicat ultima reprezentație fiului său, care a murit acum o lună de cancer, la numai 43 de ani.

Laird Mackintosh, actor: "În spectacol am onoarea să joc rolul Fantomei. Cred că peisajul de pe Broadway se va schimba acum cu adevărat. Și nu cred că este o subestimare sau o exagerare să spun că un spectacol ca acesta nu va mai fi văzut pe Broadway."

Cel mai longeviv spectacol

Glenn Close, actriță: "Este o noapte istorică pentru Broadway. A fost cel mai longeviv spectacol, un triumf care nu a mai fost egalat. Și gândiți-vă la miile de vieți și la locurile de muncă pe care această producție le-a oferit oamenilor. Este cu adevărat o realizare monumentală. Ca membru al comunității Broadway, vreau să fiu aici să plâng și să sărbătoresc."

Bazat pe un roman al lui Gaston Leroux, "Fantoma de la Operă" spune povestea unui compozitor diform care bântuie Opera din Paris și se îndrăgostește nebunește de o tânără soprană, Christine. Multe din cântecele lui Webber au devenit celebre și au făcut faima acestui spectacol, care este jucat în continuare pe multe dintre scenele lumii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE