Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UEFA va da banii înapoi fanilor Liverpool, după haosul de la finala Ligii Campionilor 2022

Publicat de: Euronews

UEFA a anunțat rambursarea banilor pe bilete pentru fanii Liverpool, după haosul de la finala Ligii Campionilor 2022 de pe Stade de France (Paris) din 28 mai. Clubul englez a acuzat UEFA de ”proastă organizare”, după ce mulți dintre fanii echipei britanice au fost împiedicați să ajungă în tribune și au ratat minute bune din partida cu Real Madrid.

Peste 19.000 de fani ai Liverpool vor primi banii înapoi

”Rambursările vor fi disponibile pentru toți fanii cu bilete pentru porțile A, B, C, X, Y și Z, unde au fost raportate cele mai dificile circumstanțe. În plus, toți fanii care, conform datelor de control al accesului, nu au intrat pe stadion înainte de ora 21:00 CEST (ora de începere a meciului programată inițial) sau care nu au putut intra deloc pe stadion, vor fi eligibili pentru o rambursare. În cele din urmă, UEFA va oferi rambursări tuturor fanilor care au cumpărat bilete de acces, împreună cu cele ale însoțitorilor lor.

Având în vedere aceste criterii, schema specială de rambursare acoperă întreaga alocare de bilete pentru Liverpool FC pentru finală, adică 19.618 bilete. Având în vedere natura procesului inițial de vânzare a biletelor, prin care fanii lui Liverpool au cumpărat bilete de la Liverpool FC și nu direct de la UEFA, UEFA a solicitat clubului să implementeze rambursările pentru a asigura protecția datelor personale și pentru a facilita procesul. Clubul a avut amabilitatea de a confirma că va pune în aplicare schema specială de rambursare. În consecință, UEFA va rambursa FC Liverpool valoarea totală a acestor bilete, iar clubul va procesa apoi rambursările către suporterii săi.”, a transmis UEFA, marți.

Ce s-a întâmplat pe Stade de France la finala Ligii Campionilor din 2022

Clubul Liverpool a acuzat faptul că suporterilor echipei nu li s-a permis să ajungă în tribune și au ratat minute bune din partida cu Real Madrid.

Clubul eneglez a mai dat vina și pe poliția franceză, acuzând faptul că cei peste 19.000 de suporteri ai echipei au fost forțați să parcurgă o parte din traseul de la gura de metrou până la Stade de France pe un culoar cu o lățime nu mai mare de trei metri. O aglomerație de nedescris s-a creat și in zonele unde au fost verificate biletele suporterilor, iar mulți au căzut victime hoților de buzunare.

Incidentele ar fi continuat și după finalul meciului, spun cei de la Liverpool, care susțin că poliția a folosit gaze lacrimogene împotriva fanilor britanici.

De cealaltă parte, organizatorii francezi au acuzat o fraudă cu bilete ”la scară industrială” , suspectandu-i pe fanii englezi că au folosit multe bilete false pentru a intra în stadion.

Incidentele, rezultatul unor ”erori administrative”

O anchetă realizată la cererea Parlamentului francez a arătat incidentele au fost rezultatul unor ”erori administrative”. Biletele false au fost într-adevăr o problemă, dar nu au fost singura cauză, nici măcar cauza principală pentru problemele apărute la Stade de France. Comisia a mai concluzionat și că fanii lui Liverpool au fost incriminați pe nedrept pentru haosul creat. Și notează că au fost în mod greșit etichetați drept huligani, după un stereotip folosit în anii 1980.

Se arată și că poliția a fost neglijentă în ceea ce privește mica infracționalitate din jurul stadionului, iar măsurile poliției, în special folosirea gazelor lacrimogene, au fost nejustificate.

Finala Ligii Campinilor 2022 a fost câștigată de Real Madrid, care a învins Liverpool cu scorul 1-0.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE