Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UEFA a decis: sancțiunea primită de România după scandările de la meciul contra Kosovo

UEFA a decis sancțiunea după ce meciul România - Kosovo din preliminariile EURO 2024 a fost întrerupt aproape o oră, din cauza scandărilor suporterilor. Federația Română de Fotbal (FRF) anunță că a decis ca următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

De asemenea, FRF a fost amendată cu suma de 52.000 de euro.

Cu toate acestea, Federația Română de Fotbal a decis că la meciul România - Andorra, programat pentru data de 15 octombrie, vor putea intra numai copiii cu vârsta până în 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii.

UEFA a dictat sancțiunea în urma incidentului în care un grup de suporteri a afișat mesajul ”Kosovo e Serbia” în tribune, din cauza căruia arbitrul a decis să întrerupă partida.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Un grup de suporteri a afișat mesajul ”Kosovo e Serbia”

Pe 12 septembrie, arbitrul a întreupt timp de aproape o oră meciul dintre România și Kosovo, disputat pe Arena Națională, după ce un grup de suporteri a afișat banner-ul ”Kosovo e Serbia”. Fotbaliștii naționalei din Kosovo au spus că vor să iasă de pe teren din cauza scandărilor ultrașilor din gruparea ”Uniți sub tricolor”, în timp ce căpitanul ”tricolorilor”, Nicolae Stanciu, a încercat fără succes să liniștească grupul de suporteri.

Din acest motiv, arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită ambele echipe la vestiare.

Meciul a fost reluat după aproximativ 50 de minute.

România a învins în acel meci pe Kosovo cu socurl 2-0, în meciul contând pentru calificarea la EURO 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE