Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE vrea plafonarea prețurilor la energiei și diminuarea cererii de electricitate. Măsurile analizate de Comisia Europeană

Comisia Europeană ia în calcul mai multe variante pentru a plafona prețurile la energie și pentru reducerea cererii de electricitate, ca parte a unui viitor pachet de măsuri propuse pentru a combate creșterea prețurilor la energie, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Executivului european, citat de agenția Reuters.

"Măsuri de urgenţă privind preţurile la electricitate sunt în curs de elaborare. De asemenea, este posibil să existe ceva pentru reducerea cererii de energie electrică”, a declarat Mechthild Woersdoerfer, director general adjunct al Departamentului de Energie al Comisiei Europene, în cadrul unei reuniuni a comisiei pentru energie a Parlamentului European.

De asemenea, Comisia Europeană intenționează să reformeze piața energiei din Uniunea Europeană pe termen lung, a mai precizat ea.

De altfel, Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, va prezenta inițiativele Comisiei cu privire la plafonarea prețurilor la energie într-un discurs, pe 14 septembrie, a mai spus Woersdoerfer, conform Reuters.

Demersul ar urma să aibă loc, la câteva zile după ce miniștrii Energiei din statele UE se vor întruni de urgență pe 9 septembrie pentru a discuta despre măsurile de combatere a creșterii prețurilor la energiei care afectează industria și facturile cetățenilor, la nivel european.

De asemenea, Comisia Europeană analizează posibilitatea de a impozita profiturile excepționale obținute de companii pe fondul creșterii prețurilor la energie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE