Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UDMR nu va vota Guvernul Ciolacu. Kelemen Hunor: ”Cum să votăm?”

După ce a ieșit de la guvernare, UDMR a anunțat că nu va vota noul Executiv, condus de Marcel Ciolacu. Fostul vicepremier Kelemen Hunor a dat detalii despre cum au decurs negocierile cu PSD și PNL pentru rămânerea în coaliție.

Kelemen Hunor a reacționat, după ce liderii PNL și PSD au declarat că oferta UDMR pentru portofoliile Energiei și Mediului nu a fost niciodată pe masă.

”Eu am pus-o pe masă ieri la ora 14:30 când ne-am întâlnit la Guvern și domnul Ciolacu a spus că din partea lui este o ofertă care se susține. Domnul Nicolae Ciucă a spus că nu poate să cedeze Mediul. Domnul Ciolacu a spus: «pentru UDMR pot să fac eu încă două oferte - MIPE și Sănătate»

Pentru liberali, pot să fac trei oferte dacă renunță la Mediu: Economie, MIPE și Sănătate. Economia nu poate să facă către noi pentru că înseamnă membru CSAT (....) După 33 de ani nu se acceptă așa ceva în România”, a afirmat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR a afirmat că parlamentarii Uniunii nu vor vota Cabinetul condus de Marcel Ciolacu.

”Nu vom vota Guvernul! Cum să votăm?”, a mai spus Kelemen Hunor.

La acest moment, UDMR consideră că a fost împins afară de la guvernare. Surse politice au precizat pentru Euronews România că joi dimineață secretarii de stat de la UDMR își vor prezenta demisia. Deocamdată, rămân în funcție prefecții și șefii de agenții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE