Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii petrec al treilea Paște în vreme de război. Mesajul lui Volodimir Zelenski

Ucrainenii petrec, anul acesta, al treilea Paște în război. Atacurile rușilor au ucis patru persoane și au rănit alte 19, potrivit autorităților de la Kiev.

Trupele Moscovei au vizat nu mai puțin de nouă regiuni, printre care Zaporojie, Cernihiv, Herson și Harkov. Volodimir Zelenski a transmis un mesaj, în care a subliniat că Dumnezeu este principalul aliat al Ucrainei.

Zelenski: Paștele simbolizează eliberarea sufletului din robia răului și a întunericului

Ucrainenii îngenunchează doar pentru a se ruga, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său de Paște. El s-a referit la vecinii ruși, care au încălcat toate poruncile și au venit peste conaționalii săi să îi ucidă. Întreaga lume vede asta, iar binele va învinge în războiul împotriva Rusiei, a transmis liderul de la Kiev.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Paștele simbolizează eliberarea sufletului din robia răului și a întunericului, simbolizează victoria bunătății și a dreptății, victoria vieții asupra morții. Luptăm pentru toate acestea de 802 zile la rând, 802 zile de libertate care înfruntă întunericul. Și credem că există un blazon cu steagul ucrainean pe umărul lui Dumnezeu. De aceea, cu un astfel de aliat, cu siguranță viața va birui moartea.

Soldații au serbat Paștele în prima linie

Soldații au serbat Paștele în prima linie, pentru a treia oară. Un preot militar a călătorit toată noaptea pentru a fi alături de ei.

Ivan, preot capelan al Brigăzii 72 Mecanizate a Armatei Ucrainene: Domnul nostru Iisus Hristos s-a sacrificat pentru binele întregii omeniri, pentru binele tuturor oamenilor, aşa cum Ucraina se sacrifică acum pentru binele întregii lumi. Suportul spiritual nu este mai puțin important. Aşa cum trupul este bolnav, tot aşa poate fi şi sufletul. La fel cum un chirurg taie tot ceea ce este inutil în corp, preotul taie tot ceea ce este inutil în starea de spirit a unei persoane. Deoarece starea de spirit și sprijinul spiritual nu sunt mai puțin importante pentru asigurarea îndeplinirii sarcinilor de luptă.

Chiar dacă nu mulți au putut fi prezenți, preotul a ținut o scurtă slujbă, sub zgomotele exploziilor, și a binecuvântat bucatele care au ajuns apoi la toți soldații de pe front. Nu este prima astfel de experiență pentru părintele Ivan, care s-a alăturat armatei ucrainene în timpul războiului din 2014, când rușii au anexat ilegal Crimeea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE