Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii au aruncat în aer un tren care trecea prin cel mai lung tunel din Rusia, în Siberia

Ucrainenii au anunțat de mult timp că "niciun loc din Rusia nu mai este sigur". După mai multe atacuri cu drone, sabotaje și acțiuni pe teritoriul rus, trupele ucrainene au avut o nouă reușită. Au aruncat în aer un tren care circula prin Siberia și care trecea prin tunelul Severomuysky, cel mai lung tunel feroviar din Rusia, care are 15 kilometri și se află în Bureatia.

Momentul a avut loc după ce rușii au încercat să folosească rute ocolitoare pentru a livra echipamente militare pe frontul din Ucraina. Iar curios este că totul s-a întâmplat la aproximativ 4.000 de kilometri de granița cu Ucraina.

Ucrainenii au aruncat în aer un tren care trecea prin cel mai lung tunel din Rusia

După investigațiile preliminare, sub trenul de marfă, încărcat cu combustibil, au fost plasați explozibili, care au fost detonați în timp ce acea garnitură trecea prin tunel. Rușii l-au calificat drept "act terorist", iar persoanele responsabile nu au fost identificate. Nu au existat victime.

A existat însă și al doua astfel de operațiune, care a avut loc, de această dată, pe calea ferată Baikal-Amur, pe un pod înalt de 35 de metri, conform Reuters.

Această operațiune care ar fi fost orhestrată de Serviciile Secrete ucrainene, ar face parte dintr-un plan al Ucrainei de a scoate din uz această rută de transport a rușilor. Explozia a incendiat șase vagoane-cisternă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE