Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O serie de explozii au zguduit orașul Harkov din estul Ucrainei sâmbătă dimineața, trimițând pe cer coloane înalte de fum aprins și declanșând o serie de explozii secundare. Nu au existat rapoarte imediate privind victimele.

Lovituri cu rachete în centrul orașului

Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a declarat pe Telegram că exploziile de la primele ore ale dimineții au fost rezultatul unor lovituri cu rachete în centrul orașului. El a precizat că exploziile au provocat incendii la una dintre instituțiile medicale din oraș și la o clădire nerezidențială.

Un apartament de la etajul cinci a ars complet. Proprietara acestuia, Tetiana Samoilenko, în vârstă de 80 de ani, a supraviețuit. Ea a declarat pentru Associated Press că a fugit din apartament desculță și s-a dus la subsol.

„Eram în bucătărie și deodată a zburat paharul de la bucătărie (de la fereastră). Nici măcar nu-mi amintesc când am fugit din apartament. (Am plecat) în ceea ce purtam, în care am fugit. Acum nu mai am un acoperiș deasupra capului. Acum nu știu ce să fac în continuare”, a spus ea.

Unul dintre pompierii care stingeau incendiul și-a scos cizmele și le-a dat Tetianei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE