Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina, în beznă după bombardamentele rusești. Întreruperi de electricitate în toate regiunile

Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat luni pe cetățeni că în toată Ucraina vor trebui aplicate întreruperi de electricitate în regim de urgență, în condițiile în care țara se confruntă cu noi bombardamente rusești.

"Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale", a anunţat Ukrenergo pe Telegram, conform Agerpres.

"Situaţia este dificilă, dar sub control", au mai precizat reprezentanții companiei,

Între timp, militarii ucraineni au anunțat c-ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

Totuşi, "unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp", potrivit operatorului. "Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem".

Reparaţii de urgenţă sunt în curs, potrivit Ukrenergo.

Armata rusă a recunoscut "o lovitură masivă efectuată cu arme înaltă precizie" luni în jurul orei 12:00 GMT, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene.

Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent. De altfel, preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt "inevitabile".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE