Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter, gata să cedeze: acces la peste 500 de milioane de tweet-uri zilnice pentru Elon Musk

După un impas care a durat câteva săptămâni, consiliul de administrație al Twitter plănuiește să se conformeze cerințelor lui Elon Musk de a-i furniza date privind conturile false de pe platformă, informează „Washington Post”. Compania îi va oferi lui Musk acces la un flux de date care cuprinde peste 500 de milioane de tweet-uri postate în fiecare zi.

Anterior, Musk a amenințat că ar putea retrage oferta de 44 de miliarde de dolari pentru achiziția companiei, dacă Twitter nu respectă solicitările. Din 9 mai, șeful Tesla și SpaceX a tot insistat pentru informații legate de respectivele conturi.

Disputa privind achiziția Twitter

Liderii Twitter sunt sceptici cu privire la capacitatea lui Elon Musk de a utiliza fluxul de date pentru a găsi informații nedetectate anterior. Aceștia consideră că Musk folosește aceste cereri drept pretext pentru a ieși din acord sau pentru a negocia un preț mai mic. Cu toate acestea, activitatea de spam este importantă și poate afecta veniturile companiei deoarece Twitter ar putea avea mai puțini utilizatori reali decât estimează.

Acordul de achiziție stipulează că Musk trebuie să încheie afacerea, cu excepția situației în care acesta poate să demonstreze că a fost indus în eroare de companie sau că un eveniment major a afactat valoarea acesteia.

Totuși, experți citați de AP susțin că Elon Musk nu poate decide unilateral oprirea tranzacției. Dacă se va retrage, s-ar putea trezi nevoit să acopere o clauză în valoare de 1 miliard de dolari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE