Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TVA redus la 5% pentru produsele destinate copiilor, proiect votat de Senat. Ce obiecte ar putea fi cumpărate

Senatorii au adoptat, luni, o propunere de completare a Codului Fiscal prin care TVA va fi redus la 5% pentru produsele destinate copiilor, de la 1 ianuarie 2024, relatează Agerpres.

Printre produsele pentru care TVA va fi diminuat se numără alimentele pentru sugari, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii şi scaunele auto pentru copii şi cărucioarele, scaunele sau fotoliile rulante auto pentru peroanele cu handicap.

"Este un proiect la care ţin foarte mult. Este un proiect legat de tema natalităţii, de încurajarea familiilor tinere să facă copii, de a le asigura pârghii astfel încât să crească aceşti copii. Stimularea natalităţii reprezintă o prioritate. Datele demografice din România sunt îngrijorătoare - până în 2050 există riscul de a avea o populaţie de 15 milioane, din care peste o treime pensionari. (...) În 2022, daţi-mi voie să citesc corect cifrele, s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 134 de ani", a afirmat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, conform sursei citate.

Proiectul inițiat de Alina Gorghiu a fost sprijinit de un grup de parlamentari preponderent PNL.

După ce a fost aprobată de senatori, inițiativa legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE