Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turist francez, rănit în Munții Făgăraș. Salvamontiştii au chemat în ajutor un elicopter SMURD

Salvamontiştii sibieni au chemat în ajutor un elicopter SMURD pentru a-l prelua din Munţii Făgăraş pe un turist francez, care nu se mai poate deplasa şi care acuză dureri la spate, transmite Agerpres.

Bărbatul care are nevoie să fie recuperat are 54 de ani.

„În momentul de faţă se intervine pentru evacuarea unui turist francez în vârstă de 54 de ani care acuză dureri lombare şi se află în incapacitate de deplasare. Acesta se află pe Valea Doamnei, iar un elicopter a fost solicitat pentru evacuare", a precizat Dan Popescu, şeful Salvamont Sibiu.

O turistă din Polonia, salvată tot din Munţii Făgăraş

O intervenție similară a avut loc zilele trecute, când o turistă în vârstă de 61 de ani, din Polonia, rănită tot în Munţii Făgăraş, a fost evacuată tot cu elicopterul SMURD, potrivit şefului Salvamont Sibiu.

„Ieri seară au fost alte două solicitări cu persoane rătăcite în zona Lacului Capra şi azi noapte încă un grup s-a rătăcit nereuşind să ajungă la Cabana Podragu. De asemenea, o persoană de 61 de ani din Polonia a fost evacuată cu ajutorul elicopterului SMURD de la Podul Giurgiului, Munţii Făgăraş", a explicat Dan Popescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE