Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trucuri pentru a trece ușor peste caniculă. Cum te poți răcori cu o pungă de legume congelate

Secretul pentru a face față temperaturilor extreme stă în mici trucuri la îndemâna oricui. Cum să ne răcorim, acasă, fără aer condiționat, până la cum să facem față caniculei când suntem afară, în oraș, a testat Jurnalistul Euronews, Ioana Corneev.

În cazul în care nu aveți aer conditionat acasă, există o soluție pentru a va răcori. Medicii spun că sunt câteva părți ale corpului unde vasele mari de sânge sunt la suprafața și cu ajutorul unei pungi de legume congelate sau cu gheața pur și simplu ne putem răcori în câteva secunde. Cea mai recomandată zonă pentru a face acest lucru este zona cefei.

Folia de aluminiu pe fereastră, o soluție eficientă

Tot în condițiile în care nu aveți aer condiționat acasă există o soluție pentru a vă putea păstra aceeași temperatură o perioadă mai lungă de timp. Spre exemplu, puteți pune folie de aluminu pe fereastră. Continuați așa, până când acoperiți întreaga suprafață prin care pot intra razele de soare.

Pe caniculă, mișcarea în exces, în plin soare este nerecomandată. Asta nu înseamnă că pentru sănătatea noastră trebuie să renunțăm complet la aceasta. Exerciții la umbră sau la sală, unde este aer condiționat sunt în continuare recomandate.

O soluție de răcorire este o astfel de cișmea din parcuri. Nu uitați că specialiștii recomandă ca la orele de vârf să intrați din când în când în spaţii dotate cu aer condiţionat: magazine sau malluri.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE