Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Treptele Spaniole din Roma, vandalizate de turiști pentru a doua oară într-o lună

Operele de artă, clădirile arhitecturale și locurile emblematice sunt cele care definesc personalitatea unui oraș. Parisul are Turnul Eiffel și Montmartre, Barcelona, Parc Güell și Sagrada Família și Roma are Colosseumul, Fântâna Trevi și Treptele Spaniole.

Deși te-ai aștepta ca Treptele Spaniole din Roma să fie uzate din cauza traficului intens al turiștilor, lucrurile stau complet diferit. Problemele vin, de fapt, de la alte surse care perturbă această locație.

Doi vizitatori din SUA au fost surprinși de camerele de supraveghere, în timp ce au aruncat o trotinetă electrică pe trepte. Aceștia au reușit să provoace pagube în valoare de aproximativ 25.000 de euro. Inculpații au fost prinși ulterior de poliție și amendați cu 400 de euro fiecare.

Pe de altă parte, în urmă cu mai puțin de o lună, un turist a fost reținut de poliție după ce a coborât cu Maserati-ul său închiriat pe Treptele Spaniole din oraș. Acesta a fost acuzat pentru că ar fi provocat daune monumentului, potrivit poliției din capitala italiană.

Mașina provocase pagube la treptele 16 și 29 ale scării din dreapta, care urcă din Piața Spaniei.

Ce atracții turistice au mai fost vandalizate de-a lungul timpului

Un caz similar a avut loc și săptămâna trecută. De data aceasta, faimoasa operă de artă ”Mona Lisa” a fost vandalizată de un turist la Muzeul Luvru. Acesta a aruncat cu o tartă în celebra pictură. Tarta s-a oprit în geamul care protejează lucrarea lui Da Vinci şi nu a suferit nicio pagubă.

De altfel, în 2020, o secțiune a Marelui Zid Chinezesc a fost vandalizată chiar în prima zi de la redeschidere, după două luni în care accesul turiștilor a fost restricționat în urma pandemiei de coronavirus. Astfel, un turist a fost filmat în timp ce grava un mesaj, cu o cheie, pe zidul monumentului.

Nici obiectivele emblematice din țara noastră nu au scăpat de aceste probleme. În urmă cu câțiva ani, o fetiță de 12 ani la vremea aceea, care se plimba în parc alături de mama ei, a scrijelit, un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE