Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei palestinieni împușcați în SUA. Poliția a arestat un suspect

Trei tineri de origine palestiniană au fost împușcați pe stradă, în apropierea Universității din Vermont din Statele Unite. Atacul ar fi fost motivat de ură, au declarat autoritățile. Poliția a arestat un suspect în acest caz, potrivit AP.

Agenții de la Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc și explozivi l-au reținut pe Jason J. Eaton, în vârstă de 48 de ani. Autoritățile au colectat probe în timpul unei percheziții în apartamentul lui Eaton, aflat într-o clădire din fața locului unde a avut loc atacul. El urmează să fie pus sub acuzare luni, a declarat poliția.

Suspectul a atacat studenții de doar 20 de ani în plină stradă, după care a fugit de la locul faptei. Doi dintre ei purtau keffiyeh, eșarfa tradițională palestinienă și vorbeau în limba arabă când au fost atacați. Unul dintre ei se află în stare gravă la spital.

Crimă motivată de ură

Atacul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 18:25. Cei trei bărbați se îndreptau spre locuința unei rude când au fost atacați de un bărbat cu un pistol, a precizat poliția. Este posibil să fi fost o crimă motivată de ură, au declarat anterior autoritățile.

"Fără să vorbească, acesta a descărcat cel puțin patru gloanțe din pistol și se crede că a fugit", a declarat șeful poliției din Burlington, Jon Murad. "Toate cele trei victime au fost lovite, două în tors și una în membrele inferioare".

Primarul din Burlington, Miro Weinberger, este așteptat să se alăture luni lui Murad la o conferință de presă pentru a discuta despre anchetă.

Murad, care și-a exprimat compasiunea pentru victime și familiile acestora, a declarat că nu există informații suplimentare care să sugereze un motiv.

"În acest moment, nimeni nu se poate uita la acest incident și să nu suspecteze că ar fi putut fi o crimă motivată de ură. Și am luat deja legătura cu partenerii federali de anchetă și de urmărire penală pentru a mă pregăti pentru acest lucru, dacă se va dovedi", a spus el.

Comitetul American-Arab Anti-Discriminare a publicat duminică o declarație în care se spune că victimele erau studenți americani de origine palestiniană și că există "motive să se creadă că această împușcătură a avut loc pentru că victimele sunt arabe".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE