Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei întrebări pentru București. Trei întrebări pentru fiecare candidat: Mihai Enache

Candidatul AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a răspuns în direct, la Euronews, la cele trei întrebări care sunt adresate tuturor candidaților în timpul campaniei electorale.

Trei întrebări pentru Mihai Enache

1.Cum arată Bucureștiu pe care dumneavoastră ați vrea să-l construiți?

Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei: ”Este exact orașul pe care l-am descris în programul meu de campanie în octombrie anul trecut. Un oraș din care să nu vreau să plec. Un oraș în care să câștig lupta cu soția mea care vrea să plecăm din București, să o fac și pe ea să îi placă să trăiască în București. Și cazul nostru este un un caz al foarte multor bucureșteni care se confruntă cu problemele zilnice ale orașului și se gândesc dacă nu cumva este mai ușor pentru ei să își să se mute din acest oraș. În programul meu vorbesc de o capitală predictibil, sigură, frumoasă, liber ș.a.m.d. Un oraș în care copiii noștri să se poată educa în siguranță, să se poată dezvolta în societate.”

2.Care ar fi top trei priorități în ipoteza în care dumneavoastră ajungeți primar al Capitalei?

Mihai Enache, candidat AUR la Primăria Capitalei: ”Dacă am vorbit de primele trei priorități, ar fi, într-o ordine aleatorie, să îmbunătățim traficul. Și aici sunt multe măsuri, măsuri care se pot implementa într-un singur mandat, cum sunt rutele cu benzi unice pentru transportul în comun care să traverseze orașul de la nord la sud și de la est la vest, sistemul de semaforizare inteligentă, care este un proiect care poate fi implementat într-un mandat și extinderea către noua limită autostrada 0 a Bucureștiului, a unor linii de transport în comun de tip metrou sau unde nu se poate metrou, ușor, interconectate cu parcări de tip parking rid, exact pe modelul pe care l-am aplicat și în sudul Bucureștiului, în zona Berceni, cu stația de metrou Tudor Arghezi și cu parcarea aferentă. Un proiect pe care l-am gestionat în mod direct, în calitate de manager de proiect.

Apoi, vreau să fac din Capitală o capitală a familiilor, o capitală care să asigure locuri suficiente în crește, în grădinițe, în școli pentru copii, unde să avem un nou spital de pediatrie, unde să avem parcuri sigure și curate și moderne pentru copii și cu cel mai mare spațiu pentru petrecerea timpului în aer liber pentru copii, la Piața Unirii, la cea celebră esplanadă abandonată de câteva zeci de ani. Iar în al 3-lea rând este vorba de siguranță. Și aici vorbim atât de lucrările de consolidare pe care trebuie să le facem imediat, atunci când știm că avem pasaje care stau să cadă și avem expertize în Primăria Generală de 5 ani care ne spun că sunt pasaje care nu mai respectă gradul minim de siguranță. Este nevoie de intervenție imediată, vorbim de o componentă a siguranței. Vorbim și de siguranța pe străzi.

Am văzut crimele din centrul Bucureștiului, crima din din Crângași, în mijlocul orașului, un lucru care nu trebuie să se mai întâmple. Am văzut doamna omorâtă de câini în Sectorul 6 Anul trecut am văzut un București a saltat de oameni ai străzii. A saltat de consum de droguri și de trafic de droguri care se produce sub ochii autorităților, care nu ne lasă altă impresie decât că sunt complice. Sunt sunt cazuri de consum de droguri în jurul școlilor, în parcuri, în clădiri abandonate. Acest lucru trebuie să înceteze de urgență.”

3.Puteți să caracterizați într-un singur cuvânt contracandidații dumneavoastră?

Domnul Nicușor Dan:

”E greu, într-un singur cuvânt însă domnul Nicușor Dan este un matematician bun, însă acest lucru nu l-a ajutat deloc să fie un primar bun. Asta a demonstrat în acești an: cu toate că este un matematician bun, nu a putut să aibă rezultate în administrația publică, conducând Bucureștiul, nici măcar câte am avut eu în ultimii 3 ani din administrația publică în București.”

Doamna Gabriela Firea:

A fost un jurnalist foarte bun, însă asta nu a ajutat-o să fie un primar bun, de aceea a și pierdut alegerile. Bucureștenii nu au mai ales-o în 2020.

Domnul Cristian Popescu Piedone:

”Domnul Cristian Popescu Piedon este un domn descurcăreț și sunt supărat că mi-a furat casca de șantier, unul din brand-urile mele de campanie pe care și l-a asumat și l-a pus in inclusiv pe afișul de campanie pe care îl pune pe panouri.”

Domnul Sebastian Burduja:

”Domnul Burduja, un tânăr școlit la facultăți străine, din banii familiei. Însă nici acest lucru, nici dânsul, nu a fost ajutat de toate aceste studii. Curios că și-a făcut doctoratul în România, după ce a avut studii la cele mai bune universități din lume. Nu l-a ajutat să demonstreze că poate genera proiecte pe care să le ducă la capăt în funcțiile pe care le-a ocupat în administrația centrală, pe unde a găsit un post liber, partidul pentru dânsul, pe acolo l-a poziționat.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE