Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

"Trebuie doar să-ți ții gura". Premierul Belgiei, replică pentru Viktor Orban, care se opune accederii Ucrainei în UE

Viktor Orban continuă să se opună ca Ucraina să devină membră a Uniunii Europene și chiar s-a opus deciziei UE de a-i mai acorda ajutoare țării în războiul cu Rusia. Premierul Ungariei a precizat că Ucraina "este una dintre cele mai corupte țări din UE". La scurt timp după poziția sa, premierul maghiar a primit o replică dură de la premierul Belgiei. Alexander De Croo.

Replica premierului Belgiei pentru Viktor Orban

"Dacă participi la o decizie, ești de acord cu decizia. Trebuie doar să îți ții gura închisă. Nu trebuia să spun asta", a spus premierul Belgiei, citat de The Guardian.

LIderii UE au convenit să fie deschise oficial negocierile pentru aderarea Ucrainei și Moldovei la Uniunea Europeană, iar de aicia plecat și supărarea lui Viktor Orban. În consecință, el a cerut ca Bruxelles-ul să deblocheze toate fondurile europene destinate Ungariei, 50 de miliarde de euro, în schimbul obținerii votului său favorabil pentru acordarea noului ajutor financiar Ucrainei, din partea UE.

”Nu vrem nici jumătate din banii promiși, nici un sfert din ei, ci pe toți", a spus Orban.

Astfel, deși 26 se state au votat favorabil, Orban a precizat că votul a fost acordat după doar 9 ore de discuții în Consiliul Europei. El a numit votul drept "o decizie complet lipsită de sens, irațională și greșită".

"Ungaria nu vrea să participe la această decizie proastă și din acest motiv Ungaria nu a participat la decizia de astăzi", a spus Orban.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE