Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un trailer "Star Wars", în regia lui Wes Anderson, generat de inteligența artificială a devenit viral și a creat dezbateri pe rețelele de socializare

Publicat de: Mirabela Vasile

Un clip realizat de un fan care-și imaginează Star Wars prin ochii îndrăgitului regizor independent Wes Anderson a devenit viral.

În ultimele săptămâni, creatorii de conținut și fanii filmului au îmbrățișat tendința de a realiza videoclipuri care seamănă cu stilul regizoral ieșit din comun și hiper-stilizat al lui Wes Anderson.

Acum, un trailer Star Wars în stilul regizorului din spatele filmelor The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel și Fantastic Mr. Fox a stârnit dezbateri atât printre fanii cineastului independent, cât și ai prețioasei serii de operă spațială.

Trailerul pentru ”The Galactic Menagerie” a fost creat de utilizatorul YouTube ”Curious Refuge”, cu ajutorul unui software de inteligență artificială - programul de inteligență artificială ”Midjourney”

Mesajul trailerului este următorul: "Bine ați venit la Galactic Menagerie, un trailer fals, fantezist și uimitor din punct de vedere vizual, realizat de fani, care reimaginează universul clasic Star Wars prin intermediul lentilelor excentrice ale lui Wes Anderson. Acest mashup încântător reunește personaje iconice din Star Wars cu compozițiile simetrice, paletele de culori pastelate și umorul excentric caracteristice lui Anderson."

Trailerul imită în mod amuzant stilul vizual caracteristic lui Anderson și oferă o listă de distribuție care include mai mulți actori obișnuiți .

Cu ce probleme se confruntă AI, când vine vorba de filmări

Și tocmai aici se văd capcanele AI. Programele de inteligență artificială încă se luptă să redea și să recreeze corect fețele umane, ceea ce duce la acea senzație de "vale ciudată" spre sfârșitul trailerului.

Timothée Chalamet arată ca un copil al lui Jason Schwartzmann și Alden Ehrenreich care se luptă cu o reacție alergică la crustacee; Scarlett Johansson pare să fi fost înlocuită cu o păpușă animatronică apatică; Edward Norton este interpretat de o figurină de ceară a lui Edward Norton care s-a topit din cauza apropierii de un radiator pornit; iar Jeff Goldblum arată ca un Jeremy Strong cu părul ciudat care a fost supus unei liposucții.

Ca să fim corecți, AI-ul se descurcă mai bine cu Bill Murray și Willem Dafoe, care arată aproape uman. În ceea ce privește distribuirea lui Adrien Brody în rolul lui Chewbacca și a lui Owen Wilson, care face "Wow" cu vocea lui Darth Vader, este greu să nu aplauzi.

De când a fost publicat sâmbătă, 29 aprilie, trailerul fals a adunat peste 300.000 de vizualizări pe YouTube și peste un milion de vizualizări pe Twitter.

Mulți au reacționat cu entuziasm, iar cea mai mare apreciere a fost găsită pe YouTube, potrivit Euronews Culture.

Un fan a scris: "Vreau să văd asta mult mai mult decât orice alt proiect oficial contemporan Star Wars".

"Wow, am nevoie de asta în viața mea - ar fi chiar distractiv de urmărit", a scris altul, în timp ce altcineva a adăugat: "Detaliile din acest film sunt uimitoare. Chiar am crezut că este un scurtmetraj de Wes Anderson. Foarte, foarte bine făcut!"

Există însă și persoane care nu sunt convinse. Și se pare că aceștia sunt majoritari.

Pe Twitter, un critic a spus: "O inteligență artificială nu va fi niciodată capabilă să înțeleagă sinceritatea emoțiilor, expresia și umanitatea redate pe ecran de Wes Anderson. Tot ceea ce este capabilă AI este să-și bată joc de modul în care este structurată o imagine. Nu simte."

O altă opinie a fost: "Nu, nu! Ați lăsat atât Star Wars, cât și viziunea lui Wes Anderson fără acel ceva care le face fermecătoare și unice cu acest nimic de inteligență artificială. Felicitări."

Cu toate acestea, fanii regizorului se pot consola, deoarece noul film al lui Anderson, Asteroid City, nu numai că are o temă galactică, dar va fi lansat la scurt timp după premiera de la Cannes. ETA: 23 iunie 2023.

Așadar, vă place sau urâți trailerul simulat al Star Wars? Ar trebui ca Lucasfilm să-l recruteze pe Wes Anderson pentru un viitor proiect Star Wars?

Sau ar trebui să ne îndreptăm în mod colectiv spre țărmuri mai sănătoase, recunoscând că acesta este doar un trailer făcut de un fan.

Cum ar fi viitorul remake al ”Exorcistului” de la realizatorii noii trilogii Halloween, de exemplu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE