Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traian Băsescu, somat să elibereze vila de protocol. Când expiră termenul

Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) a anunțat oficial că luni a exirat termenul în care Traian Băsescu trebuia să elibereze vila de protocol. Totodată, în condițiile în care fostul președinte nu va da curs notificării, Regia va demara procedurile de evacuare, se arată într-un comunicat oficial.

Termenul de eliberare a imobilului – reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, transmis Dlui. Traian Basescu prin notificarea nr. 1.145, expiră în 5 zile de la data luării la cunoștință de către acesta, respectiv în data de 01.06.2022.

„În situația în care imobilul nu va fi eliberat și predat, după expirarea termenului sus menționat, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.) va formula acțiune în evacuare la instanța competentă, conform dispozitiilor legale. Subliniem faptul că R.A.-A.P.P.S. efectuează toate demersurile prevăzute de lege în vederea obținerii titlului executoriu pentru eliberarea de către fostul Președinte al României, Dl. Traian Băsescu, a reședintei oficiale, asigurându-se totodată că sunt respectate toate dispozițiile legale în materie, precum și drepturile fundamentale și constituționale, respectiv dreptul la viața intima, familială și privată, drepturi garantate de Constituție oricărui cetățean al României”, transmite R.A.-A.P.P.S.

Traian Băsescu deschide un al doilea proces împotriva SPP

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), în care solicită anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie şi pază cuvenit foştilor preşedinţi. Este al doilea proces deschis de Traian Băsescu, după cel în care a solicitat judecătorilor suspendarea efectelor hotărârii SPP, relatează Agerpres.

În calitate de sef al statului, Traian Băsescu a beneficiat, în perioada 2004 – 2014, de o serie de privilegii. El a primit în folosinţă gratuită o vilă de protocol pe strada Gogol din Sectorul 1 al Capitalei, beneficia de indemnizație și de un dispozitiv de protecţie şi pază de la SPP.

Cu toate acestea, potrivit Legii nr. 406/2001, modificată ulterior, foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Cum Traian Băsescu a primit în luna martie, la Instanţa supremă, o decizie definitivă că a fost colaborator al Securităţii, RA-APPS l-a notificat că are la dispoziţie 60 de zile să părăsească vila de protocol, iar pe 28 martie, SPP l-a anunţat că nu mai beneficiază de dreptul la protecţie şi pază din partea Serviciului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE