Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic paralizat în Moscova, după ce hakerii au comandat sute de taxiuri la aceeași adresă din capitala Rusiei

Hackerii au atacat joi o populară aplicație rusă de taxiuri, trimițând sute de șoferi la aceeași adresă din Moscova și provocând blocaje masive de trafic.

Pe rețelele de socializare au fost distribuite mai multe videoclipuri care arată zeci de taxiuri adunându-se în același loc în vestul Moscovei, creând blocaje și forțând șoferii să evite blocajele și cozile.

Unii utilizatori de pe rețele sociale au comparat situația cu „o scenă de film”.

Cel mai mare serviciu de ride sharing din Rusia, Yandex Taxi, a confirmat că a fost ținta unui atac cibernetic.

Compania a confirmat că, joi dimineață, șoferii de taxi Yandex din capitală au primit zeci de comenzi false, toate care îi duceau în aceeași locație.

Acest lucru a dus la o defecțiune a serviciului de taxi și a creat un blocaj masiv la Moscova.

Într-o declarație, Yandex a spus că au observat o încercare a atacatorilor de a întrerupe serviciul.

„Algoritmul pentru detectarea și prevenirea unor astfel de atacuri a fost deja îmbunătățit pentru a preveni incidente similare în viitor”, a declarat un purtător de cuvânt Yandex, la Forbes.

Anonymous, un grup de hacktiviști, a revendicat atacul pe Twitter. Acest atac cibernetic a venit în timp ce forțele ruse își continuă invazia în Ucraina.

Pe lângă luptele de la sol, fiecare parte s-a angajat în război cibernetic. Nu este prima dată când serviciile rusești au fost oprite din cauza atacurilor cibernetice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE