Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trafic intens în ultima zi a minivacanței de Rusalii. Care sunt rutele alternative pentru cei care se întorc de la mare

Ultima zi a minivacanței de 1 iunie și de Rusalii va fi petrecută în trafic de majoritatea românilor care se întorc de la mare în Capitală.

Pe Autostrada A2 se așteaptă să se înregistreze valori intense de trafic în jurul prânzului, potrivit autorităților. Traficul va fi restricționat în intervalul 12:00-22:00 pentru cei care se îndreaptă spre Constanța, prin nodul rutier de la Drajna.

Anul acesta peste 70.000 de turiști și-au petrecut zilele libere la malul Mării Negre.

Și polițiștii de frontieră spun că valorile de trafic vor fi ridicate prin punctul de trecere al frontierei Vama Veche. Aceștia au luat măsuri de suplimentare a personalului pentru reducerea timpului de așteptare.

Restricții și rute alternative

În intervalul 12:00-22:00 traficul rutier dinspre Capitală spre Constanța este restricționat prin nodul rutier de la Drajna, către ruta alternativă DN 21, DN 2A (Drajna-Slobozia-Hârșova-Constanța), pentru a pune la dispoziție două benzi de circulație șoferilor care vin dinspre Constanța spre Capitală.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Octavian Dan, purtător de cuvânt Poliția Română: "Pe lângă măsurile pentru fluidizarea traficului și recomandările de circulație, polițiștii sunt la datorie și acționează pentru a-i depista pe cei care încalcă legea. Sunt folosite aparate drug test, etilotest și aparate de măsurare a vitezei. Cei care conduc spre casă în această perioadă ar trebui să respecte legislația pentru a ajunge cu bine."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE