Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tradiții și obiceiuri de bobotează, în întreaga lume. Cum se sărbătorește Ziua Epifaniei

Boboteaza sau Ziua Epifaniei a fost sărbătorită pe 6 ianuarie de creștinii ortodocși și de catolicii din întreaga lume. La Vatican, Papa Francisc a oficiat slujba și a făcut un apel la pace. Iar în Bulgaria, zeci de bărbați au dansat în apele reci ale unui râu. Și în Atena, mai mulți bărbați au intrat în mare pentru a aduce crucea aruncată de arhiepiscopul Atenei.

După slujba oficiată la biserică, locuitorii unui sat din Bulgaria au mers pe malul râului. Cei mai curajoși au intrat în apa rece pentru a prinde crucea de lemn aruncată de preot.

Și în Grecia, mai mulți bărbați au sărit în apă, în portul Pireu, pentru a aduce crucea aruncată de arhiepiscopul Atenei.

În Spania, ajunul de Bobotează a fost sărbătorit cu o paradă impresionantă. Sute de oameni s-au adunat să admire carele alegorice.

Polițiști și pompieri au împărțit bomboane copiilor veniți să vadă parada organizată în centrul orașului Madrid. Tradiția spune că, în ajunul de Bobotează, copiii cuminți primesc daruri de la Cei Trei Magi de la Răsărit, care au venit să îl viziteze pe Iisus în iesle. Copiii care nu sunt cuminți primesc cărbune.

Papa Francisc a oficiat o slujbă la Vatican. Suveranul Pontif a făcut un apel la pace în toată lumea. Papa Francisc și-a exprimat solidaritatea și față de poporul iranian, mai ales față de victimele atacurilor comise de gruparea teroristă Statul Islamic în orașul Kerman.

Papa Francisc: Să ne rugăm pentru pace, pentru pace în Orientul Mijlociu, în Palestina, în Israel, în Ucraina, în lumea întreagă. Războaiele au făcut atât de multe victime, a provocat moartea multor oameni și multe distrugeri. Să ne rugăm pentru pace.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE