Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Boboteaza în Siberia: baie la -47 de grade Celsius. Autoritățile avertizează că obiceiul este periculos pentru cei suferinzi

Publicat de: Euronews

Au făcut baie în lac pe un ger de aproape minus 50 de grade. Credincioșii din Republica Iakutia, orientul îndepărtat al Rusiei, nu au ezitat să se bage în apă pentru a respecta tradiția de Bobotează pe stil vechi, chiar dacă sunt înregistrate temperaturi extrem de scăzute.

Oamenii care fac băi la temperaturi scăzute își spun morse, făcând referire la cunoscutul animal arctic. În Iakutia există chiar și cluburi oficial ale “morselor”.

Deși autoritățile nu restricționează scăldatul la temperaturi extreme, totuși îi avertizează pe oamnei să evite intrările în apă dacă au probleme de sănătate.

„Când intri în apă pentru a doua oară, imediat simți o presiune asupra craniului”, a spus un bărbat.

Republica Iakutia este cunoscută pentru iernile geroase, iar recordul de frig înregistrat a fost de peste minus 60 de grade. Recent, meteorologii au avertizat că regiunea ar putea să se confrunte cu un nou val de frig extrem cu temperaturi de aproape minus 57 de grade Celsius.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE