Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot mai mulți șoferi fără permis, prinși în trafic. Fenomenul a luat amploare în România

Tot mai mulți șoferi sunt prinși la volan cu permisul suspendat sau anulat. Vorbim deja de peste 3.700 de cazuri, anual.

Cel mai cunoscut este al fostului prefect de Gorj, Dan Morega, pe care nimic nu pare a-l împiedica să se urce la volan. Polițiștii l-au prins de șase ori până acum.

Dacă în 2022, polițiștii au descoperit 3.478 de cazuri de șoferi care au condus cu permisul suspendat sau anulat, în 2023 numărul acestora a ajuns la 3.701.

Între 6 luni și 3 ani sunt pedepsele pentru conducerea cu permisul suspendat, anulat sau necorespunzător categoriei de autovehicul condus.

Fostul prefect de Gorj, prins de 6 ori la volan deși avea permisul anulat

Un caz care a atras atenția ministrului de Interne este cel al Fostului prefect de Gorj, Dan Morega. Acesta a fost prins de 6 ori la volan, deși avea permisul anulat din motive medicale. În acest timp a provocat și un accident.

Judecătorii au decis, în primă instanță, că Morega trebuie arestat la domiciliu și trebuie să poarte o brățară la picior, care să îl monitorizeze. Însă, în județul Gorj nu funcționează sistemul de monitorizare al Poliției și nu există brățări.

Pe lângă lipsa permisului de conducere valabil, poliția se confruntă și cu alte ilegalități comise în trafic. Un exemplu vine din Suceava, unde Un conducător auto care avea permisul suspendat pentru o perioadă de trei luni, a fost oprit de polițiști doar cu ajutorul dispozitivului spike, care i-a perforat toate cele patru anvelope de la mașină.

Iar În Dâmbovița, un șofer cu permisul suspendat a prins curaj să se urce la volan după ce a consumat mult alcool. Polițiștii au stabilit că avea o alcoolemie de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

La Constanța, o șoferiță de 22 de ani s-a oprit cu mașina într-un gard. Polițiștii au descoperit că ea nu are permis de conducere. Cei prinși la volan deși nu au permis riscă să facă închisoare de până la 5 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE