Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tinerii cu drept de vot vor să vadă schimbări reale în România. Reforme în educație și mai multe facilități pentru studenți, printre ele

Modernizarea infrastructurii, facilități pentru studenți și reforme în educație, sunt schimbări dorite de tineri votanți din diferite colțuri ale țării. Euronews încearcă să facă auzită vocea noii generații și să afle ce așteptări are aceasta de la cei pe care îi va vota pe 9 iunie.

Tinerii au fost întrebați: Ce schimbări ai dori să vezi în orașul tău?

Tânără din Constanța: „Mi-aș dori ca orașul meu să fie ceva mai bine organizat, să fie mult mai atrăgător pentru tineri, să avem mai multe oportunități, mai ales că este un oraș cu deschidere la mare și chiar sunt atracții turistice, chiar sunt locuri pe care merită să le vizităm și chiar cred că ar trebui să fie totul mult mai bine organizat”.

Ce ai vrea să facă UE pentru România?

„Să ne schimbe mentalitatea colectivă și să ne ajute să ne dezvoltăm”.

Tânăr din București: „Mi-aș dori să existe o rețea de transporturi în comun mult mai dezvoltată pentru că tot vedem în ultima perioada că se aglomerează foarte mult străzile și, în general, orice, și la metrou vedem asta. Cred că asta contează foarte mult pentru Bucureșteni și cred că asta contribuie foarte mult și la nervii lor”.

Ce ai vrea să facă UE pentru România?

„Diverse proiecte care să ajute cât mai mult la dezvoltarea unor ramuri care nu sunt atât de bine evaluate la noi în țară, cum ar fi educația. Fiind student, mă gândesc că e un subiect care poate fi abordat mai OK și care să fie ajutat de UE cu fonduri”.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE