Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Guardian: Joe Biden și-ar putea anunța marți candidatura la alegerile prezidențiale 2024

Președintele american Joe Biden este așteptat să-și lanseze marți campania pentru alegerile prezidențiale din 2024, existând posibilitatea reeditării confruntării cu republicanul Donald Trump, relatează The Guardian.

Lansarea candidaturii ar avea loc, astfel, la patru ani de la momentul în care Joe Biden și-a anunțat participarea la alegerile prezidențiale din 2020. La acea vreme, democratul avertiza că era în joc ”sufletul” națiunii după cei patru ani tumultuoși din mandatul administrației Trump.

După mai bine de doi ani de la începerea mandatului său la Casa Albă, Joe Biden a încercat să pună capăt diviziunilor politice și culturale puternice care, în opinia sa, afectează societatea americană. Liderul democrat a înregistrat o serie de realizări legislative care definesc moștenirea sa și vrea să consolideze rolul Statelor Unite la nivel mondial.

Pe fondul rezultatelor peste așteptări obținute de Partidul Democrat la alegerile intermediare din noiembrie 2022, Joe Biden a spus deschis c-ar vrea să candideze pentru al doilea mandat la Casa Albă. Timp de luni de zile, întrebarea nu a fost dacă va candida, ci când și cum va face anunțul, notează The Guardian.

Înaintea vizitei efectuate la începutul lunii în Irlanda, președintele american a afirmat că deplasare sa i-a întărit ”sentimentul de optimism” în ceea ce poate realiza în SUA. Biden a spus că intenționează să candideze din nou, precizând că anunțul oficial va fi făcut ”relativ curând”.

Potrivit sursei citate, Biden ar fi pregătit să-și lanseze campania pentru alegerile prezidențiale din 2024 cu un videoclip în care își prezintă viziunea, așa cum a procedat în aprilie 2019. Președintele urmează să fie prezent marți la Conferința legislativă americană a sindicatelor din construcții din America de Nord, la Washington, asemănător primului său eveniment de campanie din 2019, când s-a adresat sindicaliștilor în Pittsburgh.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE