Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

The Crown în stil olandez. Regina Máxima Zorreguieta, a Țărilor de Jos, va fi subiectul unui serial

După celebrul serial "The Crown" având-o în centru pe regina Elisabeta a II-a, a venit rândul unui alt cap încoronat, soţia regelui Willem-Alexander al Ţărilor de Jos, să fie subiectul unui film biografic, informează AFP miercuri.

Primul episod al serialului, numit simplu "Máxima" şi pentru care se pregăteşte deja un al doilea sezon, va fi difuzat începând de sâmbătă pe platforma de streaming Videoland.

Sezonul iniţial relatează în şase episoade povestea Máximei Zorreguieta, născută în 1971 la Buenos Aires, în Argentina, până la logodna cu prinţul moştenitor al Ţărilor de Jos, serialul fiind bazat pe un bestseller al Marciei Luyten.

În trailer o vedem pe tânăra Máxima - interpretată de actriţa argentiniană Delfina Chaves - dansând frenetic la o petrecere sub privirea îndrăgostită a lui Willem-Alexander, jucat de Martijn Lakemeier.

"În primul sezon vedem cum o tânără argentiniană se transformă într-o tânără femeie încrezătoare care se îndrăgosteşte nebuneşte de un prinţ olandez", a declarat Peter van der Vorst, director de conţinut la RTL Nederland, proprietarul platformei Videoland.

"Dar, bineînţeles, povestea continuă. Máxima se căsătoreşte, devine mamă şi regină. Atâtea evenimente care sunt gravate în memoria noastră colectivă şi pe care le vom revedea în viitor", a adăugat el, citat într-un comunicat transmis AFP.

Evoluția relației și a Familiei Regale

Máxima şi Willem-Alexander s-au cunoscut în 1999 şi s-au căsătorit în 2002. Cuplul are trei fiice. Prinţesa moştenitoare Amalia, în vârstă de 20 de ani, şi-a făcut debutul oficial în timpul unei vizite de stat miercuri în Ţările de Jos.

Fiică a unui ministru argentinian din guvernul dictatorial al generalului Jorge Videla, Máxima este apreciată de olandezi, chiar dacă popularitatea este în scădere: olandezii îi acordă o notă de 7,1 din 10 (6,6 pentru Willem-Alexander), faţă de 8 în 2020, potrivit televiziunii publice NOS.

În cel de-al doilea sezon, "Máxima descoperă că păstrarea iubirii olandezilor nu este la fel de uşoară ca şi câştigarea ei", dezvăluie Rachel van Bommel, de la compania de producţie Millstreet Films, citată în acelaşi comunicat.

Serialul a fost deja vândut în mai multe ţări, printre care Germania şi Belgia, dar şi în ţări din America Latină.

Producţia a indicat pentru AFP că a contactat biroul de presă al familiei regale olandeze (RVD) "care a luat act de faptul că se realizează un serial, dar nu a fost implicată în alt mod".

Filmările la cel de-al doilea sezon vor începe în luna octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE