Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Thailanda: Familiile victimelor atacului de la creșă organizează o ceremonie budistă timp de trei zile

Thailanda este în stare de șoc după cel mai mare masacru din istoria recentă a țării. Familiile îndurerate ale celor 36 de victime ucise joi într-o creșă s-au rugat și au aprins lumânări la templul budist. Rudele au adus jucării, flori și fotografii ale micuților care au fost uciși după ce un fost ofițer de poliție a deschis focul într-o creșă din nord-estul Thailandei. Majoritatea victimelor erau copii cu vârste între doi și cinci ani.

Rudele victimelor masacrului au ținut o ceremonie la templul budist din comunitate, după ce au putut recupera trupurile neînsuflețite ale micuților. O mamă  a cărei fiică de numai 4 ani a fost ucisă în atacul sângeros este devastată. Rudele încearcă să îi ofere alinare.

„Noaptea spunea mereu că <  Vreau să dorm cu mami>, în fiecare seară. Acestea sunt cuvintele pe care le-am auzit în fiecare seară. Aseară mi-au lipsit vorbele acestea. Când se trezea, spunea <Te iubesc, mami, tati, te iubesc fratele meu>”, a spus Tukta Wongsila, mama unei victime.

Costurile, suportate de familia regală a Thailandei

Zguduiți de durere, unor rude li s-a făcut rău și au fost duse la spital.

„Am oferit micul dejun de dimineață călugărilor, deoarece este o tradiție pe care o avem dimineața la templu. Toate rudele sunt aici pentru aduce omagiu în numele celor care au murit. În această seară vom rămâne aici (peste noapte) la templu. Tradiția spune  să le ținem companie celor tineri. Credința noastră este că ar trebui să fim alături de ei ca să nu se simtă singuri,” a declarat Pensiri Thana, mătușa uneia dintre victime.

Ceremonia religioasă va continua timp de trei zile, apoi va avea loc înmormântarea. Costurile vor fi suportate de familia regală a Thailandei.

Un fost ofițer de poliție a deschis focul într-o creșă joi dimineața. Bărbatul a scos cuțitul și a început să înjunghie victimele. Atacatorul a fugit de la fața locului. Odată ajuns acasă, și-a ucis soția, copilul și apoi s-a sinucis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE