Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac armat în Thailanda: Cel puțin 31 de morți, inclusiv copii, într-un atac la o creșă

Un schimb de focuri de armă a ucis cel puțin 31 de persoane, inclusiv copii, într-o creșă din Thailanda. Atacatorul, despre care se crede că este un fost ofițer de poliție, a fugit după incidentul de joi, a declarat poliția.

Atacatorul s-a sinucis

Printre victimele atacului din Nong Bua Lamphu, în nord-estul Thailandei, se numără peste 20 de copii, cu vârsta între doi și trei ani. De asemenea anchetatorii, spun că au fost omorâți doi angajați și un ofițer de poliție.

Atacatorul este un fost ofițer de poliție, în vârstă de 34 de ani, care a fost concediat anul trecut din cauza consumului de droguri. Conform realtărilor presei locale, acesta ar fi reușit să fugă de la locul atacului și s-a sinucis, după ce și-a ucis și propria familie.

Rata de posesie a armelor de foc în Thailanda este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, dar cifrele oficiale nu includ numărul mare de arme ilegale.

Atacurile armate sunt rare, dar în 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a mers prost a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, într-un atac violent care s-a extins în patru locații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE