Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla suspendă producția în Germania. Atacurile de la Marea Roșie perturbă lanțurile de aprovizionare

Constructorul american de autovehicule electrice Tesla a precizat că va opri temporar producția la fabrica din Germania. Cauza o reprezintă atacurile rebelilor Houthi, din Marea Roșie, pe unde există un coridor de transport maritim global vital. Iar asta înseamnă că lanțurile de aprovizionare sunt afectate.

Tesla oprește producția în Germania

Producătorul de vehicule electrice a declarat că fabrica sa de lângă Berlin, care produce vehicule și baterii pentru Model Y, va întrerupe producția în intervalul 29 ianuarie - 11 februarie.

"Conflictele armate din Marea Roșie și schimbările care determină modifciarea rutelor de transport între Europa și Asia, prin Capul Bunei Speranțe, afectează și producția din Grünheide. Timpuii de transport semnificativ mai lungi creează un decalaj în lanțurile de aprovizionare", a precizat Tesla.

Fabrica din Grünheide, aflată la sud-est de Berlin, este prima fabrică Tesla din Europa. S-a deschis în 2022 și are 11.000 de angajați.

Astfel, războiul din Israel și, în general, ostilitățile din Orientul Mijlociu, perturbă lanțurile globale de aprovizionare, iar companiile de transport maritim raportează că sunt forțate să redirecționeze navele care transportă mărfuri și componente pe ruta mai lungă, czre ocolește sudul Africii. Analistii spun ca acest ocol înseamnă 10 zile în plus pentru un transport, sau chiar mai multe zile.

Joi, 12 ianuarie, SUA au lansat lovituri aeriene asupra rebelilor Houthi din Yemen, ca răspuns la atacurile lor asupra transportului maritim din Marea Roșie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE